Zoekwoord

Wat betekent een zoekwoord?

Een zoekwoord wordt in het Engels een keyword genoemd. Wanneer een internetgebruiker via een zoekmachine een zoekopdracht uitvoert, dan wordt dat een zoekwoord genoemd. Tegenwoordig gebruiken internetgebruikers vaak meerdere woorden, dat long tail zoekwoord wordt genoemd.

Hoe meer zoekwoorden worden gebruikt, hoe beter een zoekmachine een zoekopdracht kan begrijpen en de zoeker antwoord kan krijgen op zijn vraag. Het gebruik van meerdere zoekwoorden in één zoekopdracht is een groeiende online trend.

Hoe bepaalt u de juiste zoekwoorden?

Om de juiste zoekwoorden te bepalen, is het belangrijk om te weten waar uw klanten en potentiële klanten op zoeken. Hiervoor is zoekwoordenonderzoek nodig. Denk hierbij aan het zoekvolume en of er al veel concurrenten gebruik maken van die zoekwoorden. Daarna kunt u de gegevens combineren met zoekwoorden, zoals de afbeeldingen en de logo op uw website.

Als laatste stap kunt u de zoekwoorden optimaliseren, door het schrijven van relevante content, ook wel SEO copywriting genoemd. Nadat een bericht is geschreven, is het niet alleen belangrijk deze online te publiceren, maar het kan ook gedeeld worden op social media. Dit zorgt namelijk voor meer bezoekers op uw website, maar ook voor een snellere indicatie van uw website. Daarnaast helpt het delen van waardevolle blogs op social media voor uw branding. 

Geschreven door:

Pien

Pien

Deel dit onderwerp

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email