Zoekmachine

Wat is een zoekmachine?

Dit is een interactieve website, die gebruikers in staat stelt, om door middel van een zoekopdracht in te voeren, relevante informatie aan te bieden. Voor de meeste gebruikers op het internet is een zoekmachine het beginpunt, in de zoektocht naar een oplossing van het probleem, dit kan op een blog zijn, maar ook een dienst of product behoren dat het oplossen van de vraag.

Hoe werkt een zoekmachine?

Door het gebruik van robots, brengen zoekmachines zoals Bing en Google het internet steeds in kaart, met de nieuwe informatie, die op het internet wordt toegevoegd. 

Content en webpagina’s worden toegevoegd aan een database, ook wel een index genoemd, dat een soort register van het web oplevert. Zodra uw potentiële klant een zoekopdracht intoetst in een zoekmachine, kijkt de zoekmachine welke websites het beste overeenkomen met de zoekopdracht. Dit wordt gedaan op basis van relevantie en zoekwoorden.

De kwaliteit van de vindbaarheid ligt in de kwaliteit van de zoekresultaten, die worden gerangschikt met complexe algoritmes. In die algoritmes worden onder andere de relevantie en de kwaliteit van teksten meegenomen, maar ook de mate waarin op het internet wordt gelinkt naar een bepaalde pagina.

Als u dus beter wilt worden gevonden in de zoekmachine, wordt dit SEO genoemd, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Geschreven door:

Pien

Pien

Deel dit onderwerp

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email