In 2 maanden 1200+ orders

De kracht van Facebook Ads

Over het project

Doelstellingen:

  • In 2 maanden 600 orders genereren door de inzet van Facebook Ads
  • In 2 maanden de naamsbekendheid op Facebook verhogen met 100%

In deze casestudy gaan we u laten zien, waarom de inzet van Facebook Ads enorm effectief is, zelfs bij een beginnende webshop, zonder enige naamsbekendheid.

De resultaten die u hier ziet, zijn namelijk van een beginnende webshop. Wij zullen u gaan vertellen wat onze taak was, wat de resultaten zijn en wat uiteindelijk de conclusie is.

Taken Twoco Creations

Om resultaat te kunnen behalen en te kunnen meten, heeft Twoco Creations samen met deze webshop vooraf 2 doelstellingen bepaald. Omdat het hierbij om een beginnende webshop ging, was het eerste doel minimaal 10 orders per dag, door de inzet van Facebook Ads. Dit was een realistisch haalbaar doel. Dit komt neer op ongeveer 600 orders in 2 maand.

Daarnaast had de webshop nog geen naamsbekendheid op Facebook. Daarom was het tweede doel, naast het behalen van meer sales, het vergroten van de naamsbekendheid op Facebook. Waarom? Wanneer u een groot aantal like’s en volgers heeft op Facebook, hebben uw organische berichten een groter bereik. Het voordeel aan organische berichten is dat het enkel tijd kost om berichten te maken, maar er verder geen advertentiekosten aan verbonden zijn. Daarnaast kunt u hiermee uw branding verbeteren en een verhaal om uw bedrijf of dienst creëren.

Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden behaald, heeft Twoco Creations aan de hand van door de webshop geleverde foto’s, in overleg met de webshop divers advertentiemateriaal gemaakt en daarnaast een converterende productpagina geschreven. Vanuit daar heeft Twoco Creations een Social Media strategie bepaald en afgestemde Facebook Ads gemaakt.

Resultaten

In slechts 2 maanden is het Twoco Creations samen met deze webshop gelukt om de doelstellingen te behalen, met een positief rendement met een winstmarge van ruim 24%. Dat is tegenstelling met veel beginnende webshops, die in de eerste jaren vaak juist verlies draaien. Doordat Twoco Creations had geconstateerd dat het product erg goed verkocht, is er in overleg met de klant opgeschaald in het advertentiebudget. Hierdoor is het aantal sales enorm toegenomen in een korte tijd. 

Door de inzet van social media marketing heeft deze webshop niet alleen meer sales, maar ook meer naamsbekendheid kunnen realiseren in een korte periode van 2 maand. Door de juiste social media strategie toe te passen, heeft de webshop niet alleen hoogwaardige leads gerealiseerd, maar ook echte fans op facebook gekregen, waardoor het organische bereik groter is geworden.

Belangrijk om te weten is het feit dat dit resultaat is behaald, zonder het inzetten van de data van de Facebook Pixel. Het ging immers om een beginnende webshop, zonder verzamelde data. Er zijn verschillende advertenties met verschillende doelgroepen getest. De ROAS van de advertenties lagen gemiddeld tussen de 3 en 8. 

0
Maanden
0
Orders
0
Euro omzet
+ 0 %
Winstmarge

Conclusie

We kunnen vaststellen aan de hand van deze case study, dat de inzet van Facebook Ads erg krachtig is. Echter is het belangrijk om de juiste doelstellingen te bepalen en de juiste Social Media strategie te volgen. Twoco Creations kan u hiermee helpen.

De beginnende webshop heeft in een korte tijd maar liefst 1200 orders kunnen realiseren en het aantal fans op Facebook met meer dan 100% kunnen verhogen. In de statistieken kunt u zien dat er een dal is geweest op 1 april 2019. De advertenties liepen op dat moment ineens niet meer zoals gewenst, waardoor team Twoco Creations daar direct op heeft ingespeeld, door hun kennis en ervaring te gebruiken, waardoor de sales weer voor 6 week toenamen en er een mooie omzet is gerealiseerd van meer dan € 34.000,-.

Jammer genoeg was er een storing rond 20 mei 2019 binnen Facebook Ads, waardoor een groot deel van de advertentieaccounts op Facebook last hadden van een indaling, zo ook deze shop. Daardoor namen de sales vanaf 20 mei af 2019. 

Twoco Creations heeft daarom de keuze gemaakt om alle lopende advertenties te stoppen en een nieuwe strategie te bepalen voor deze webshop. Het resultaat? Zoals u hieronder kunt zien, heeft door het inspelen op de situatie en het bepalen van de nieuwe strategie, er toe geleid dat het aantal sales weer is toegenomen. Inmiddels hebben we diverse advertenties voor de webshop mogen draaien, waarbij de ROAS tussen 4 en 11 liggen.

Bent u klaar om next level te gaan?
Door de inzet van Social Media Marketing en Brand Development zijn we samen in staat om next level te gaan.
Kom in contact
Wilt u een positief ROI door de inzet van social media marketing?
Wij streven altijd naar een ROI van minimaal 300%. Uiteraard bundelen we onze krachten samen, om het maximale resultaat te behalen.
Lees case study
Uw omzet verhogen met +€3000,- per maand door social media marketing?
Kom met ons in contact voor meer informatie.
Kom in contact
Previous
Next