Responsive webdesign

Wat betekent responsive webdesign (RWD)?

Heel simpel gezegd past een responsive webdesign uw website aan, aan het scherm waarmee een bezoeker uw website bekijkt. Dit kan via een computer, tablet of mobiel zijn. Omdat de verschillen in de beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden in de ontwikkeling van uw website.

Bij een responsive design is geen ingewikkelde apparaat detectie of javascript nodig, maar is er slechts één website nodig, waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en op welke manier dit getoond wordt. De tekst is bijvoorbeeld altijd goed te lezen, waarbij een website bezoeker de teksten niet hoeft in te zoomen.

Een responsive design helpt mee aan de optimale weergave uw website, waardoor potentiële klanten een optimale gebruikerservaring beleven. Maar dat is niet het enige voordeel dat u krijgt met een resonsive webdesign.

Waarom responsive webdesign (RWD) gebruiken?

Anno 2019 zijn er nog erg veel websites, die niet goed werken op smartphones en tablets. Onderzoek toont aan dat gebruikers steeds vaker smartphones en tablets gebruiken, om een website te bezoeken. Daarnaast is het gebruik van een laptop of computer voor bijvoorbeeld online aankopen steeds meer aan het afnemen, terwijl het online shoppen via de mobiel juist toegenomen is.

Als u de online strategie serieus neemt, dan is RWD de eerste stap in de ontwikkeling van een goede website, waardoor u mogelijk  meer online resultaat behaalt. Bij een goed doordacht ontwerp zult meer bezoekers op uw website krijgen, die langer op uw website blijven en vervolgens overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat, zorgt daarnaast ook voor uw imago verbetering.

Bent u mobiel vriendelijk?

Bekijk hier of Google uw website geschikt vindt voor mobiele apparaten. Dit zegt echter niets over de snelheid van uw website of webshop, maar geeft aan of u op de goede weg bent.

Vanaf 21 april 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast, waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen in Google, dan websites die alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld. Responsive websdesign is daardoor een must voor elke branche. De voordelen zijn:

1. Optimale gebruikerservaring;
2. Bezoekers blijven langer op uw website, waardoor de verkoopcijfers kunnen stijgen;
4. Een beter imago;
3. U krijgt een betere score in Google.

Deze techniek is prima te combineren met een CMS-systeem zoals WordPress. Wij kunnen u hier altijd vrijblijvend over informeren. Neem hiervoor contact via 06-18 55 15 15 of stuur een e-mail naar info@twococreations.nl.

Geschreven door:

Pien

Pien

Deel dit onderwerp

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email