Hoe installeer ik een Facebook Pixel?

Om next level te gaan met social media, is een Facebook Pixel een musthave. Vaak zien we nog dat veel website’s hier geen gebruik van maken. Erg zonde.. U verzamelt namelijk waardevolle data, die ingezet kunnen worden voor uw marketing campagnes. In deze blog leggen we u uit wat een Facebook Pixel is en hoe u die kunt aanmaken.

Wat is een Facebook Pixel?

Een Facebook pixel is een stukje code, die u overal op uw website kunt plaatsen om meer te weten te komen over uw doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor uw Facebook-advertenties.

Hoe maakt u een Facebook Pixel aan?

  1. Ga naar https://business.facebook.com.
  2. Ga vervolgens links naar het menu in Facebook Bedrijfsmanager en klik op Pixels:

3, Klik vervolgens links op ‘nieuwe gegevensbron toevoegen’ en volg de instructies, daarna is de Facebook Pixel aangemaakt:

Zodra u de Facebook Pixel heeft aangemaakt, ontvangt u een unieke Pixel-ID en kunt u die Pixel-ID gaan koppelen met uw website. U heeft 3 opties:

Hoe koppel een Facebook Pixel aan mijn website?

Indien u een WordPress of Shopify Website heeft, kunt u contact met ons opnemen, zodat we u helpen om de Facebook Pixel te koppelen aan uw website. Wij zijn bereikbaar op 06-18 55 15 15 of via info@twococreations.nl.

Heeft u de website of webshop in een ander CMS?

U kunt de Pixel ook koppelen door de code handmatig te koppelen of de instructies door te sturen naar een ontwikkelaar. Als de code eenmaal geïnstalleerd is op uw website of webshop, kunt u de extensie Facebook Pixel Helpen installeren op uw browser, om te controleren of de Facebook Pixel werkt. Hier vindt u meer informatie, indien u Google Chrome gebruikt. Komt u er niet uit? Laat het ons gerust weten, dan helpen wij u graag verder.

U kunt ook de gebeurtenissen testen in uw Facebook Pixel, door op onderstaande te klikken. Dit is handig als u bijvoorbeeld gebeurtenissen zoals ‘Add to Cart’ wilt testen, zodat u zeker weet dat u alle data verzamelt, die voor uw bedrijf waardevol zijn:

Andere vragen over Facebook Bedrijfsmanager:

Hoe koppel ik mijn Facebookpagina aan Facebook Bedrijfsmanager?

Hoe installeer ik Facebook Bedrijfsmanager?

Geschreven door:

Pien

Pien

Deel dit onderwerp

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email