Content

Wat houdt content in?

Content is een middel om beter vindbaar te kunnen worden in zoekmachines en daardoor het aantrekken van de juiste klanten. Het schrijven van goede en relevante content is ontzettend belangrijk. Met content kunt u klanten en potentiële klanten informatie geven over product of dienst, plus de informatie wordt ook gezien door zoekmachines. Daarnaast kunt u met de juiste content klanten overhalen om over te gaan op bijvoorbeeld een aankoop, dat ook wel copywriting wordt genoemd.

Content teksten bestaan uit relevante informatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden, waarop de klanten en potentiële klanten op zoeken.

Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van content, kunt u gebruik maken van content marketing. Dit is een strategische manier om klanten relevante en waardevolle informatie te bieden, met als uiteindelijke doel om bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Toename van conversie
  • Het besparen van kosten
  • Betere en meer loyaliteit
  • Verbeteren van branding

Waaruit bestaat een content strategie?

Allereerst is het belangrijk om een doel of missie vast te stellen. Het denken vanuit een doel of missie helpt om relevant en waardevol voor uw klanten en potentiële klanten te zijn. Wanneer u werkt met doelen, dan vermindert u het risico dat je een soort van push content ontwikkelt. Dit is geen gewenste situatie, uw publiek dient vrijwillig uw content te willen lezen.

Wat levert content uiteindelijk op?

Een doel van veel bedrijven is dat content een betere vindbaarheid gaat opleveren. Maar dat moet volgens ons niet het enige doel zijn. Uiteindelijk wilt t dat uw klanten en potentiele klanten voor jouw product of dienst kiezen en wat uit de informatie kunnen halen. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld een uitgebreide product omschrijving of meer informatie over jouw bedrijf.

Om uiteindelijk de juiste content te krijgen, is het belangrijk om een goed plan te schrijven. Dit kan in een contentplan. Een goed contentplan bestaat onder andere uit:

  • Workflow, team(rollen) en verantwoordelijkheden
  • Richtlijnen van publicatie
  • Budget breakdowm
  • Kalender van publicatie
Mocht u hier hulp mee willen, kunt u altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@twococreations.nl.

Al met al, content is een belangrijk middel om beter vindbaar te worden en uw klant te voorzien van de juiste informatie, waardoor leads kunnen worden omgezet in klanten. Er wordt vaak niet voor niets gezegd: ‘Content  is king’.

Geschreven door:

Pien

Pien

Deel dit onderwerp

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email